ArseniC
Premium
- Son görülme
- · Görüntülenen konu pierre cardin orjinal çanta parça değişimi
- Konular
- 80
- Web sitesi
- www.sevgiforum.com.tr
XenForo'yu Alt Alan Adından Kök Alan Adına Doğru Şekilde Nasıl Taşınır?
Bir XenForo forumunu bir alt alan adından (mesela forum.yourdomain.com) kök alan adına (yourdomain.com) taşımak ister misiniz? İşlem oldukça basit ve takip edilmesi kolaydır.İşte bir XenForo forumunu forum.yourdomain.com'dan yourdomain.com'a doğru şekilde taşımak için adım adım eksiksiz bir kılavuzdur.
Aktif veya süresi dolmuş bir lisansın lisans URL'sini değiştirebilirsiniz.
Eğer Plesk veya başka bir web sunucusu kontrol paneli kullanıyorsanız, dosyaları taşımak için benzer bir dosya yöneticisi olacaktır.
Her şey yolunda görünüyorsa, alt alan adını ana alan adına yönlendirin; böylece hem alt alan adının SEO avantajlarını kaybetmezsiniz hem de tarayıcı yer imleri veya sosyal medya aracılığıyla alt alan adını ziyaret eden kullanıcılar yönlendirilir.
Alt alan adının public_html klasörüne aşağıdaki satırları içeren bir .htaccess dosyası ekleyin.
NOT: HTTPS kullanıyorsanız, son URL'yi HTTPS tabanlı bir URL'ye değil HTTP tabanlı bir URL'ye yönlendirmek isteyebilirsiniz. Mevcut Bir XenForo Kurulumunu Güvenli SSL'ye (HTTPS) Nasıl Geçirirsiniz.
Site haritası yeniden oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra, alt alan adının adresini ana alan adına değiştirmek için Google Web Yöneticisi Aracı'nı güncelleyin.
Google Web Yöneticisi Aracı'ndaki adresi değiştirmek için ana alan adını ayrı bir özellik olarak eklemeniz ve ardından eski alt alan adı için yeni bir site olarak seçmeniz gerekir.
Bir deneme çalışması yapın ve gönderilerde neyin değiştirildiğinden tamamen emin olmadığınız sürece değişiklikleri #forum\.domain\.com yin. Her şey beklendiği gibi göründüğünde, veritabanındaki değişiklikleri kaydetmek için "Değişiklikleri Kaydet"i işaretleyin. Eylem geri alınamaz ve hatta veritabanını bozabilirsiniz.
Bir XenForo forumunu bir alt alan adından (mesela forum.yourdomain.com) kök alan adına (yourdomain.com) taşımak ister misiniz? İşlem oldukça basit ve takip edilmesi kolaydır.İşte bir XenForo forumunu forum.yourdomain.com'dan yourdomain.com'a doğru şekilde taşımak için adım adım eksiksiz bir kılavuzdur.
Adım 1: XenForo Lisansını Değiştirin
Her XenForo lisansı bir alan adı veya alt alan adı ile ilişkilendirilir. İlk adım, XenForo'nun müşteri alanındaki lisans URL'sini alt alan adından ana alan adına değiştirmektir.Aktif veya süresi dolmuş bir lisansın lisans URL'sini değiştirebilirsiniz.

Adım 2: Dosyaları Taşı
CPanel'de, CPanel'in dosya yöneticisini kullanarak dosyaları alt alan adlarının public_html klasöründen ana alan adının public_html klasörüne sürükleyip bırakabilirsiniz.
Eğer Plesk veya başka bir web sunucusu kontrol paneli kullanıyorsanız, dosyaları taşımak için benzer bir dosya yöneticisi olacaktır.
Adım 3: Alt Alan Adını Yönlendir
Ana etki alanındaki XenForo forumuna göz atın. Her şey yolunda görünmelidir. XenForo aynı alt etki alanının MySQL veritabanına bağlanabilmelidir.Her şey yolunda görünüyorsa, alt alan adını ana alan adına yönlendirin; böylece hem alt alan adının SEO avantajlarını kaybetmezsiniz hem de tarayıcı yer imleri veya sosyal medya aracılığıyla alt alan adını ziyaret eden kullanıcılar yönlendirilir.
Alt alan adının public_html klasörüne aşağıdaki satırları içeren bir .htaccess dosyası ekleyin.
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
NOT: HTTPS kullanıyorsanız, son URL'yi HTTPS tabanlı bir URL'ye değil HTTP tabanlı bir URL'ye yönlendirmek isteyebilirsiniz. Mevcut Bir XenForo Kurulumunu Güvenli SSL'ye (HTTPS) Nasıl Geçirirsiniz.
Adım 4: XenForo ayarlarını ve GWT'yi değiştirin
XenForo admin panelinde aşağıdaki ayarları değiştirin.- Seçenekler – Admin CP > Seçenekler > Temel Yönetim Kurulu Bilgileri ve Yönetim Kurulu URL'sini, ana sayfa URL'sini ve alt alan adını işaret eden diğer URL'leri (iletişim, şartlar vb.) kök alan adına değiştirin.
- Google Analytics – Alt etki alanını yalnızca Google Analytics altında izliyorsanız, Google Analytics'teki özellik ayarlarını değiştirmek veya ana etki alanı için yeni web özelliği kodu eklemek isteyebilirsiniz. Admin CP > Seçenekler > İstatistikler ve Ölçümler'deki "Google Analytics Web Özelliği Kimliği" altında doğru web özelliği kimliğinin ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol edin.
- Ek HTML – Sayfa düğümleriniz veya düğüm açıklamalarınız veya bildirimleriniz HTML içeriyorsa ve alt etki alanına atıfta bulunan URL'ler veya resimler varsa HTML'yi düzenleyin.
Site haritası yeniden oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra, alt alan adının adresini ana alan adına değiştirmek için Google Web Yöneticisi Aracı'nı güncelleyin.
Google Web Yöneticisi Aracı'ndaki adresi değiştirmek için ana alan adını ayrı bir özellik olarak eklemeniz ve ardından eski alt alan adı için yeni bir site olarak seçmeniz gerekir.
Adım 5: Gönderi içeriğindeki URL'leri değiştirin
Eklenti, Yönetici > Araçlar > Gönderilerde Değiştir seçeneğini ekliyor.- Hızlı bulmada şunu kullanın: forum.domain.com
- Düzenli ifadelerde şunu kullanın: #forum\.domain\.com#siU
- Değiştirme Dizgesinde şunu kullanın: domain.com
Bir deneme çalışması yapın ve gönderilerde neyin değiştirildiğinden tamamen emin olmadığınız sürece değişiklikleri #forum\.domain\.com yin. Her şey beklendiği gibi göründüğünde, veritabanındaki değişiklikleri kaydetmek için "Değişiklikleri Kaydet"i işaretleyin. Eylem geri alınamaz ve hatta veritabanını bozabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: